Magazin online

About Us


KURA se naste în Italia in anul 2013 din uniunea experiențelor profesionale decenale în sectoarele farmaceutic, chimic și comercial, pentru a propune o linie de articole inovatoare pentru  protecția vederii .Toate articolele sunt fabricate în Italia și respectă în totalitate specificațiile și cerințele Ministerului Sănătății. În 2015, KURA lansează o noua linie de oftalmologie si anume proiectul PIXEL ,acesta  este un proiect complet pentru sănătatea vederii, născut pentru a proteja ochii și în special macula, partea centrală a retinei, sensibilă la lumină, responsabilă de viziunea clară și detaliată. Este fundamental să protejăm retina de efectele dăunătoare ale energiei luminoase la care suntem expuși zilnic, din acest motiv Pixel a conceput un program inovator care este împărțit în trei etape:  prevenirea, protecția și îmbunătățirea vederii. 

 

PIXEL ESTE PROIECTUL STUDIAT PENTRU SĂNĂTATEA OCHILOR.

COMBINĂ PROTECȚIA, INTEGRAREA ȘI SCREENINGUL PENTRU PREVENIRE.

În ce mod ne putem proteja ochii?

Ochiul este un organ bogat vascularizat care necesită substanțe nutritive, vitamine și pigmenți pentru funcționarea corectă a structurilor sale și pentru a proteja fotoreceptorii de stresul oxidativ cauzat de expunerea la raze de lumină intense. Protecția ochilor noștri se poate realiza în două moduri, ce pot fi combinate pentru a obține o eficacitate mai mare:

1-prin administrarea directă a compușilor esențiali pentru menținerea sănătății lor.

2-prin utilizarea de lentile sau filtre corespunzătoare, care inhiba razele UV și cele ale luminii albastre, protejănd ochii de stresul oxidativ cauzat de radiațiile luminoase.

Ce este pigmentul macular?

Pigmentul macular este o acumulare de pigmenți ,în principal luteină și zeaxantină . Macula este importantă pentru o viziune spațială optimă și are o culoare galbenă datorită prezenței carotenoidelor. Pigmentul macular este important pentru o viziune corectă deoarece acționează ca un filtru optic pentru lumina albastră care reduce aberația cromatică și mărește claritatea vizibilității și sensibilitatea la contrast. De asemenea, reduce senzația de luminozitate puternica și îmbunătățește performanțele vizuale. La un nivel chimic, pigmentul macular asigură protecția antioxidantă pentru fotoreceptorii care sunt stimulați în mod constant de razele luminoase.

De ce este important să aveți un pigment macular sănătos?

În ultimii ani, rolul protector al pigmentului macular a fost extensiv studiat. Lipsa luteinei și a zeaxantinei, bazată pe niveluri scăzute ale pigmentului macular, este astăzi un factor de risc cunoscut pentru dezvoltarea fenomenelor patologice și a degenerării retinei. Printre acestea se numără degenerarea maculară (AMD), prima cauză a orbirii ireversibile în lumea occidentală.

Pentru mai multe informații despre importanța Luteinei și Zeaxantinei: click aici.

Care sunt primele semne perceptibile ale pigmentului macular scazut?

Primele semnale perceptibile datorate unui pigment macular scăzut sunt o deteriorare generală a funcției vizuale, cu dificultăți la citire, scriere, recunoașterea imaginilor și a obiectelor foarte mici. La nivel molecular există o creștere a stresului oxidativ în retină , pe termen scurt generează roșeață, ochi uscați, dureri de cap și insomnie iar pe termen lung reprezintă unul dintre factorii de risc pentru apariția maculopatiilor.

Ce trebuie să faceți pentru a menține un pigment macular sănătos?

Aflați mai multe despre integrarea produselor alimentare: click aici.

    

PixelKura ,este reprezentată în Romănia de către SC Visual Project SRL :

  • cu sediul social in București, sector 3 ,Str. Drumul Calitei nr.4-32 , Bl.2 , Sc.B , Et.1 , ap.12.

  • Numar de Inregistrare la Oficiul Registrul Comertului : J40/6379/15.05.2019.

  • CUI : 41113490

  • Capital Social de 200 lei.

  • Site-ul comercializeaza produse doar pe teritoriul Romaniei.