Magazin online
Magazin online

Sanatatea Vederii

OCHIUL UMAN

Cum este compus ochiul uman

Ochiul uman (sau globul ocular) este un organ complex, cu structuri specializate ce servesc la primirea impulsurilor luminoase, care apoi vor fi transmise creierului pentru prelucrare. Acesta este compus din trei membrane ,menținute în poziția corectă prin presiunea intraoculară exercitată de umoarea apoasă și vitroasă, care umple camera anterioară și cea posterioară a bulbului.

Membrana exterioară, foarte groasă și rezistentă, are o funcție protectoare. Este alcătuită din sclera (albă) și se gasește in fata corneei transparente care acoperă irisul și care este ținută umedă prin lacrimi.

Învelișul de mijloc se numește vascular (coroid) si este împărțit în trei părți: irisul, a cărui culoare este dată de celulele pigmentate, este un inel de țesut muscular care delimitează o deschidere, a cărui diametru se schimbă în funcție de intensitatea luminii. Acest lucru permite ochilor noștri să ajusteze cantitatea de lumină care ajunge la retină, protejându-i de sursele de lumină prea intense, și de asemenea, ne permite să vedem în condiții de lumină scăzută; corpul ciliar, care prezintă un mușchi responsabil pentru focalizarea obiectelor, prin curbura lentilei cristaline și coroidul bogat vascularizat;  retina este cea mai sensibila , conține diferite tipuri de celule, inclusiv celulele fotosensibile , conurile (viziunea de culoare) și tijele (viziunea monocromatică). Pe retină se formează o imagine reală care este procesată apoi într-o serie de semnale care sunt trimise către creier prin intermediul nervului optic. Tijele sunt mult mai numeroase decât conurile permițănd vizibilitatea și în condiții de iluminare slabă, chiar( alb și negru). Conurile, responsabile pentru viziunea de culoare, sunt în schimb mai concentrate în partea centrală a retinei, în care apare cantitatea mai mare de lumină și care trece prin ea în cristalin.

Macula este o regiune, ce ne permite să distingem cele mai fine și mai precise culori și detalii.

PROTECTIA DIRECTA

Proiectul PixelKura se naste pentru a reduce impactul luminii albastre asupra sănatății persoanelor ce folosesc frecvent dispozitive electronice, propunand o solutie integrata pentru sănătatea vederii, compusa din monitorizare, protectie directa si integrare alimentara. Monitoarele LED și LCD emit lumină albastră, care este o sursă de stres oxidativ asupra pigmentării retiniene, inhibă secreția de melatonină și obosesc ochii provocănd uscăciune, iritație, roșeață , vedere încețoșată și insomnie.

PixelKura oferă două metode de protecție directă: ochelari și pelicule care se aplică pe monitorul pentru PC, tabletă și smartphone.

OCHELARI

Lentilele de protecție ale ochelarilor Pixel Kura elimină 99,9% din razele UV și 41% din lumina albastră , nu mai mult deoarece nu s-ar mai distinge culoarea albastru iar tot ce este deasupra a 420 nanometri este benefic . Astfel ,prevenind oboseala, uscăciunea și înroșirea ochilor, durerile de cap, vederea încețoșată și insomnia.

Acești ochelari sunt potriviți în special pentru cei care petrec multe ore în fața monitorului a tabletelor sau a smartphone-urilor și sunt, de asemenea  recomandați tuturor celor care au fost operați de cataractă.

Toți ochelarii Pixel Kura sunt unisex, foarte ușori și sunt disponibili în diferite modele și culori.

Lentilele sunt fabricate din policarbonat ,indice 1.59, un material ultra-ușor, subțire și rezistent la șocuri oferind protecție totala împotriva luminii albastre și a razelor UV. Cu tratamente anti-zgâriere, anti-aburire, anti-orbire și anti-flicker monitoare.

Ochelarii PixelKura ,sunt neutri (fara dioptrie) sau pentru prezbiotici de la +1 la +3. Cadrele sunt din oțel și TR90 sau în întregime în TR90, o combinație specială de nylon și fibră de carbon, un material ușor și flexibil, care oferă rezistență mare la impact.

Dacă purtați deja ochelari cu prescripție medicală, sunt disponibile clipuri universale pentru aplicarea pe lentile.
Un săculeț din microfibră este disponibil în toate pachetele, ce poate fi folosit pentru curățarea lentilelor.

Pentru sănătatea ochilor celor mici, Pixel Kura oferă și un model Kids.

GARANȚIA CALITAȚII : Testati la Departamentul de Fizică al Universității din Torino. Certificatele internaționale CE, FDA, SGS și Colts de la Laboratoarele de oftalmologie din Florida.

PELICULE PROTECTIVE:

Peliculele protective Pixel Screen sunt concepute pentru a elimina impactul luminii albastre daunatoare emise de ecranele dispozitivelor electronice , protejând astfel sanătatea ochilor și îmbunătățirea somnului, dar in acelasi timp si pe acestea impotriva zgărieturilor sau șocurilor mecanice .

Filmele de protecție sunt disponibile pentru smartphone-uri, tablete și monitoare , sunt ușor de curațat și rezistente la zgârieturi, anti-amprente , super reactive la atingere ,nu fac bule și asigură o transparență de 99%.

GARANȚIA CALITAȚII : Testate la Departamentul de Fizică al Universității din Torino.