Magazin online
Magazin online

Proiectul Pixel

Proiectul Pixel

PIXEL ESTE PROIECTUL STUDIAT PENTRU SĂNĂTATEA OCHILOR COMBINĂ PROTECȚIA, INTEGRARE ȘI PREVENIRE

Proiectul Pixel a fost creat pentru a proteja sănătatea ochilor și în mod special a maculei, regiunea centrală a retinei, sensibilă la lumină și responsabilă de viziunea clară și detaliată. Insuficiența funcționalității maculei este puternic invalidantă din momentul în care apar primele semne ala degenerării , deoarece are ca rezultat ocularizarea (incapacitatea de a recunoaște semne, de a citi, de a distinge detaliile și obiectele) până la orbire ireversibilă.

Energia luminii, un element indispensabil pentru prelucrarea vederii la nivel retinic si cerebral, este in acelasi timp o sursa de stres pentru ochi si tesuturile fotosensibile. Prin urmare, este esențial să se mențină capacități ridicate de recuperare a retinei și să se protejeze ochii de stresul excesiv.

Din acest motiv, Pixel a conceput un program inovator, capabil să răspundă nevoilor și cerințelor individuale prin:

MONITORIZARE

Mențineți starea de sănătate a retinei sub control printr-o activitate de screening neinvaziv ocular, rapidă și repetabilă în timp, printr-un instrument unic de acest gen (MPSII). Rezultatele sunt imediat disponibile pentru pacient și constau în detectarea consistenței pigmentării maculare, un parametru strâns legat de bunăstarea maculei. Abilitatea de a monitoriza pacienții în timp le permite să aleagă cea mai bună strategie personalizată bazată pe vârstă, condițiile subiectului și nivelul lor de expunere la lumina albastră.

PREVENIREA

Prevenirea scăderii pigmentului macular reduce unul dintre principalii factori de risc pentru maculopatie. O dieta atenta, combinată cu o suplimentare nutritională prin administrarea Luteinei si Zeaxantinei, ajuta la imbunatatirea densitatii pigmentului macular, imbunatatind capacitatea antioxidanta a țesutului .

PROTECȚIA

Zi de zi, expunerea la lumină și în special, la anumite lungimi de undă (lumină albastră) afectează grav ochii. În plus față de lumina soarelui, expunerea la surse de lumină artificială, cum ar fi ecranele cu LED sau LCD , este în creștere astăzi chiar și in răndul copiilor. În special, lumina albastră emisă de monitoare este una dintre principalele cauze ale stresului oxidativ retinian și oboselii vizuale. Puteți filtra lumina albastră emisă de dispozitive ( tablete, calculatoare ,smartphone-uri), în mod eficient cu produsele noastre (ochelari și pelicule ) , special concepute pentru a stopa frecvențele dăunătoare.

ÎMBUNĂTĂȚIREA

Este posibilă îmbunătățirea performanțelor vizuale și mentale (acuitatea vizuală, reducerea oboselii vizuale, îmbunătățirea memoriei) prin integrarea corectă a alimentelor sau suplimnentelor cu elemente capabile să crească pigmentarea maculară. În plus, utilizarea peliculelor și a ochelarilor cu protecție împotriva luminii albastre, reduce senzația de oboseală vizuală și, în scurt timp, stresul psihofizic datorat expunerii excesive la sursele de lumină artificială, cum ar fi dureri de cap și insomnie.