Magazin online
Magazin online

Diagnosticul ocular cu MPSII

Diagnosticul ocular cu MPSII

PREVENIȚI DEGENERAREA MACULARĂ CU MPSII

Pigmentul macular este un indice al sănătății maculei și, în consecință, al funcționalității vizuale a individului. Posibilitatea de a măsura densitatea optică a pigmentului macular (având astfel o indicație indirectă a concentrației de pigmenți localizate la nivelul maculei) reprezintă un instrument important pentru prevenirea și monitorizarea unuia dintre principalii factori de risc pentru dezvoltarea proceselor degenerative maculare.

Cunoașterea densității optice a pigmentului macular vă permite să acționați asupra acestui factor de risc, punând în practică unele acțiuni importante cum ar fi o dietă corectă (fructe și legume proaspete, alimente bogate în acizi grași Omega 3), un stil de viață sănătos, evitând fumatul și consumul de alcool și luând regulat suplimente pe bază de luteină și zeaxantină. De asemenea, este util să vă protejați ochii de lumina albastră pentru a evita stresul suplimentar asupra maculei.

Screening-ul pigmentar macular este un instrument unic pentru a identifica pacientii cu risc crescut în a dezvolta degenerescența maculară legata de varsta (AMD) sau de alți factori.

Instrumentul dezvoltat în acest scop, MPSII de Elektron Technology, permite o analiză rapidă, flexibilă, fiabilă și neinvazivă.

CONTROLUL OCULISTIC

Pe termen lung, lumina albastră (emisă de PC-uri, smartphone-uri, tablete etc.) determină o scădere a pigmentului macular, care este unul dintre principalii factori de risc pentru maculopatie.
Pixel Kura organizează zile de prevenție pe întreg teritoriul Italiei iar în curănd și în Romănia pentru a măsura densitatea maculară.

 

Ce este screening-ul ?

Acesta este un screening neinvaziv care, în câteva minute, măsoară densitatea pigmentului macular, "filtrul" situat în partea inferioară a retinei, care ne protejează ochii de efectele luminii albastre .

Cine trebuie să îl facă?

- toți cei care utilizează dispozitive electronice, cum ar fi Tablet, PC și Smartphone

- cei care are rude cu maculopatie

- diabetici

Unde?

În farmaciile și centrele optice care participă la proiect!

MPSII – Caracteristici:

- Precizie: examenul subiectiv monocular este cel mai precis - Viteză: aproximativ 90 sec. pe ochi - Portabilitate: dimensiuni reduse

- Viteză: aproximativ 90 sec. pe ochi

- Portabilitate: dimensiuni reduse

- Simplitate: nu necesită dilatarea pupilelor

- Inovator: reprezintă o noua frontieră a fotometriei hetero-cromatice

- Flexibilitate: metoda de screening rapidă și amănunțită

- Conectivitate: conexiune cu orice PC echipat cu sistem Windows

- Bază de date: rezultatele sunt stocate în mod constant pentru urmărirea pacienților

- Certificări: CE și FDA